Proizvodne storitve

Mehanska obdelava

V podjetju IMP Armature vam nudimo storitve mehanske obdelave za večje kovinske dele v različnih dimenzijah in zahtevnejših tolerancah.

  • Obdelava poteka na visoko zmogljivih in preciznih CNC horizontalnih frezalnih centrih in CNC stružnicah.
  • Maksimalne možne dimenzije, katere še lahko obdelamo na CNC centrih so 900x900x900 mm, na CNC stružnicah pa do Φ 300 mm

Peskanje kovin

Imamo sodoben, visoko zmogljiv peskalni stroj, s katerim peskamo lastne proizvode pred barvanjem. Storitev peskanja prav tako nudimo vsem, ki imate potrebo po čisti površini kovinskih delov.

Za peskanje uporabljamo jekleni visokoogljični abraziv premera 2 – 3 mm, ki je primeren za peskanje kovinskih delov, odstranjevanje korozije in ostalih nečistoč z vaših izdelkov.

Peskalni stroj je primeren za vse obdelovance, ki so težji od 1 kg in njihova oblika omogoča enostavno obešanje na nosilno pripravo – kavelj.

Maksimalni okviri obdelovancev so:

  • delovni premer (oz. maksimalni premer): 1500 mm
  • delovna višina : 1500 mm in
  • teža: 1000 kg

Prašno in mokro lakiranje – vrhunska zaščita izdelkov

V podjetju imamo dve lakirni liniji, za prašno in mokro lakiranje, s pomočjo katerih vam zagotavljamo kvalitetno zaščito proizvodov, ki se uporabljajo v različnih pogojih obratovanja.

Prašno lakiranje

Namen uporabe prašnega lakiranja je predvsem za zaščito vaših proizvodov, pri katerih je zahtevana živilska neoporečnost. Poleg tega je prašna Epoxy barva primerna tudi za zaščito proizvodov pred bolj agresivnimi mediji.

Lakirna linija je namenjena za prašno lakiranje kovinskih izdelkov, ki potrebujejo predgretje in imajo zahteve po debelejšem nanosu barve – 150μm in več. Za prašno zaščito uporabljamo Epoxy in UV odporne poliesterske barve.

Dimenzije izdelkov, ki jih je mogoče prašno lakirati, so lahko največ 900 mm x 800 mm x 800 mm, z maksimalno maso 500 kg.

Mokro lakiranje

Mokro lakiranje je odlična rešitev za zaščito proizvodov, ki so izpostavljeni višjim temperaturam in različnim vplivom okolja oziroma medija. Uporabljajo se predvsem v sistemih ogrevanja in v sistemih z velikimi temperaturnimi nihanji. Glede na vrsto barve zagotavljamo uporabo do največ 400°C.

Testiranje

Končni izdelki se testirajo na sodobnih CNC krmiljenih testnih napravah. Rezultati testiranj se avtomatsko arhivirajo, shranjujejo in prenašajo v arhiv in na certifikate o preizkusu izdelkov.

Za testiranje uporabljamo naslednje testne naprave:

  • NMPA 100 za armature DN15 do DN100 od PN6 do PN40 – izdelki testirani z zrakom, potopljeni v vodno komoro
  • NMPA 200 za armature DN80 do DN200 od PN6 do PN40 – izdelki testirani z zrakom, potopljeni v vodno komoro
  • NMPA 500 za armature DN200 do DN600 od PN6 do PN40 – izdelki testirani z vodo

Izdelava gumarskih in livarskih orodij

Dolgoletne izkušnje in najnovejša tehnologija nam omogočata, da za vas izdelamo kvalitetna gumarska orodja ter livarska orodja in modele.

Pri modeliranju vaših izdelkov uporabljamo program CREO (PRO ENGINEER).

Za izdelavo poljubnih tridimenzionalnih (3D) oblik uporabljamo CNC rezkalni stroj, ki je krmiljen neposredno iz računalnika.

Kontakt

IMP Armature d.o.o.